неділю, 30 грудня 2012 р.

КОЛХОЗНИК КУБАНІ Олександр ІІ (або як кубанські козаки відзначали своїх в свято Покрови Пресвятої Богородиці)

Сегодні придбав частину нагороди, якою у 1963 році нагородили на Кубани одного з нащадка козаків. Але хтоє на тому бюсті? Здався цим питанням і почав шукати.
Дуже цікаве виконання. 


Верх и низ-й достатньо Різні і різній рівень ОБРОБКИ. Всі Зроблений так, наче его просто обкромсалі. Видно чітко, что низ БУВ круглий - натомість Частину зрізалі - спереді позбав залишилось. Обрізана скоріше за все и вся верхня частина Тулуба. Если на ший Вже не видно слідів ОБРОБКИ, то нижня частина вся в слідах ОБРОБКИ. Вочевідь зображен зовсім НЕ колгоспник ... Хто саме?
СХОЖІ ДЯДЬКИ

УМБЕРТО ПЕРШИЙ 


  Вільгельм 2

протікання біцльше походити на Іншого Габсбурга ерцгерцог Карл Імператор Карл I і імператор Франц Йосип II



здавалось ну ті що вище дуже схожі, аби не знайшов найбільш вірогідного
претендента



















Можу порадіті СЬОГОДНІ 14 січня нашел таки чий бюст БУВ зроблений. Вивчаючи Медалі тихий часів настромивши на зображення Дуже схоже на Профіль на це. Дуже рідке, ним виявило зображення медальєром М.Козінім царя Олександра Миколайовича Романова на Медалі "За підкорення Західного Кавказу" де ВІН зображен без бакенбардів І з зачіскою на правий БІК. Тож всілякі Німецькі Родичі Романових відпадають, бо остался єдиний, чий бюст МІГ буті на Кубані среди Козачі спадків.




Микола Олексійович Козин - відомий російський медальер (дата і рік народження не відомі, помер в 1867 році).
Вихованець Гірської технічної школи, він був вільно-прихожим учнем Академії Мистецтв і, займаючись під керівництвом професора Ляліна, виставив воскові копії з груп "Лаокоона", восени 1853 і "Орфея і Еврідіки" в 1854 році. Заслуживши за ліплення з натури срібні медалі: 2-ю-23-го січня 1853 і 1-ю-3-го вересня 1855 року, він, слідом за отриманням останньої нагороди, удостоєний був звання класного художника.
З його робіт відомі медалі:
• "На спомин про користь, принесеної генієм (К. П. Брюлловим) мистецтву", 1852 по малюнку Чукмасова;
• "З нагоди совершившегося 20 липня 1856 п'ятдесятиріччя управління генерала А. Я. Вільсона Імператорської Мануфактура";
• "В пам'ять 20-ти річного керування гр. П. Д. Кисельова міністерством государствонеих майн", 1850, разом з А. Лялін;
• "На відкриття С.-Петербурзького Університету", 1857, з Лялін;
• "На 50-річчя Олександрівського ліцею";
• "На звільнення селян", 1861 (польська медаль);
• "В пам'ять 100-річного ювілею славного чоловіку (Ломоносову) 1865";
• "На кончину Спадкоємця Цесаревича Миколи Олександровича", 1865.


Лише через деякий час а саме 20.08.2013 року звернув увагу , подивившись ближче на дату вказану на приставленому елементі бюсту. Там стоїт  14.19.1963 рік.
Дата дуже відома, бо в цей день відзначається свято християнське Покрови Пресвятої Богородиці. Знаючи те. що воно було святом козацтва споконвік, то святкування його у радянські часи дивує та вражає. Звісно церква була відроджена. як і козацтво під час війни. проте церква була відокремлена від держави і свята ці не відзначались. Лише кмітливість козацька могла приурочити відзначення передовиків колгоспників до цієї дати. Особливим знущанням над радянським строєм є вручення козаку передовику бюсту царя Олександра другого, хоч і трохи переробленого. Саме козацькі загони та полки здобували Кавказ у часи владарювання Олександра другого і цей бюст. доволі рідкий в Росії є підтвердженням зв'язку тих славних козаків та їх нащадків.

2 коментарі:

  1. Відповіді
    1. Тут робота майстра, а Сталіна робили трохи в інших пропорціях. Навіщо нижню частину переробляти, коли у Сталіна верх геть інший. А тут станком сточували,
      явно еполєти прибирали, ну і гусарський обладунок...

      Видалити