четвер, 24 травня 2012 р.

Ілля Муромець святі целітельні мощі в Києво-Печерській Лаврі.

    В це важко повірити, але це так. Мощі і справді цілющі. пересвідчився на собі. як то кажуть. Але за все по порядку.
 

Преподобний Ілля Муромець, Києво-Печерський
defaultДо великого сонму преподобних отців Києво-Печерських належить також преподобний Ілля Муромець. Відомо що він був уродженцем міста Мурома, мав прізвисько
Чоботок. Короткі відомості про нього є в праці українського релігійного історика ХVII ст. також насельника Печерської обителі, Афанасія Кальнафойського. Вона була видрукувана польською мовою в 1638 році у Лаврській друкарні і мала назву « Тертургіма».
Книга складається з опису самого монастиря та чудес, що в ньому відбувалися. Там Афанасій Кальнафойський і повідомив, що чернець Ілля Муромець жив у монастирі 450 років тому, а це означало, що в 1188 році. Новітні дослідження дають підстави точніше назвати роки його життя: між 1148 і 1203 роками, тобто всього 55 років. У своїй книзі автор згадує про Іллю Муромця в каталозі святих Антонієвої печери. Нічого не говорить про його канонізацію і відомий автор церковної історії Є. Голубинський. В Печерському патерику також немає житія преподобного Іллі Муромця.
Опис житія Києво-Печерського ченця Іллі Муромця свідомо чи несвідомо, але в багатьох випадках переплітається з відомостями про життя билинного героя з таким же іменем. Про героя народних билин написано, що він з дитинства до 33 років був паралізований і лише потім чудом отримав зцілення й виняткову фізичну силу. Був він людиною релігійною і прославився багатьма ратними подвигами під час військової служби.
Вважається, що загинув Ілля Муромець під час взяття Києва військами князя Вручийнського Рюрика Ростиславича разом з половцями в 1203 році. Спочатку він був похований у Києві біля собору Святої Софії. Згодом захоронення було зруйновано, а мощі преподобного Іллі перенесено у Києво-Печерський монастир.
Чернець Києво-Печрський Ілля, маючи невиліковну рану після своїх бойових походів, упокоївся в монастирі Преподобного Антонія у 1188 році.
До Преподобного Іллі Муромця, як до мужнього воїна Христового, молитовно звертаються християни бажаючи отримати поміч у боротьбі з ворогами видимими і невидимими.
768
мощі прп. Іллі Муромця (Ближні Печери)

Картинка 1 из 10
Ілля Муромець народився в місті Муромі на Чернігівщині: в билинах про нього, окрім річки Смородинки, згадується й Десна. http://svitlytsia.crimea.ua/index.php?section=article&artID=400"
http://forum.sevastopol.info/viewtopic.php?f=11&t=174024&start=175
Одного разу на 16 річницю Незалежності України випадково потрапив у Київ. Був деякий час і пішов до Лаври. Пішов не як паломник, а просто як турист. Спустився у ближні печери. пройшов, подивився біля деяких люди стоять і моляться. Пішов далі. збирався виходити, а виходу то і не знаходжу, і ноги знову повели мене на друге коло. Тут згадав легенду про Іллю Муромця. бо саме біля його мощей і зупинився.
   В цей час в мене були проблеми з ногами. після довгого перебування на ногах вони пухли та синіли і двигатись важко було.
  Я зупинився біля Іллі Муромця та і попрохав його допомоги не у боротьбі з ворогами, а саме у тому, в чому йому Бог допоміг...Навіть не сподіваючись, але в душі, мабуть, віруючи...
  Того вечора таки ледве дійшов до дому,знав, що зразу не трапляється чудес так швидко. Лише зараз можу сміло заявити про те, що вже немає такого, як було тоді.
   Зцілення. за яке просив здійснилось...
   Вірую, що Ілля Муромець допоміг.

Немає коментарів:

Дописати коментар