понеділок, 23 квітня 2012 р.

Родословна Черненко Олександр Петрович та Лідія Опанасівна(Рибаєва)

Автор Лідія Черненко.

Родословна Черненків.

Батько Черненко Петро Кіндратович(мій прадід, прим. О.Черненко) Народився 1886 року. Місце народження та батька не знав, бо був байстрюком.





Мати кинула його ще малою дитиною чужим людям. В подальшому вони стали названими батьками. Вони були бездітні то ні братів ні сестер бу нього не було. Про своїх названих батьків він нколи не розповідав.
До війни, коли вже був дорослим й працював в комуні , що розміщувалась у Приюті, селі Магдалинівського району, пізніше став колгоспом.Працював там на різних роботах: ремонтував сільгосптехніку, працював на косарці та жатці. Ще в комуні він познайомився з дівчиною на ім'я Софія Саустьянівна Либа 1884 року родом з Петриківки.

Брати : Лазар, Федот, Лука, сестри : Марфа та Саня(Оксана?)
 Родословна Либів.
Лазар - старший. ждужина - Оришка, народила дочку , що померла малою та чотиррьох синів Олексія, Василя, Анатолія та Олександра.
Федот жив в Петриківці, дружина народила йому 5 дочок, Ніна, Марія, Саня(Осана), Люба та Галина та сина Івана. Під кінець життя багато хворів, лежав на Ігрені де і помер.
Брат Лука одружився на Фьоклі  з обухівки, вона народила двох синів Миколу(1936р.н.) та Володимира(1937р.н.)
Сестри
Софія((моя прабабка, прим. О.Черненко) - вийшла заміж за Черненка Петра Кіндратовича, народила чотирьох синів: Григорія, Дмитра, Йосипа, Олександра та дочку Олену.(тут див родословна Черненків)
У Григорія дружина Оксана (Клисак)(мій дід та баба, прим. О.Черненко) народила трьох дітей,:Віктора, Євгена(мій батько, прим. О.Черненко), Любу.(тут див походження прізвища та роду Черненків)
В Дмитра дружина Федора й 5 тдітей: Ніна, Люба, Леонід. В'ячеслав, та Микола.(тут див родословна Черненків)
В Йосипа дружина Настя та троє дітей Василь, Людмила та Лариса.(тут див родословна Черненків)
Олена Либа  , що вийшла заміж за Шаповала Павла Сидоровича 1912 року народження, який мав ще брата, більше нічого про родину не відомо. Павло Сидорович був агрономом. В Армії служив офіцером.
Було в них 3 сини: близнюки Анатолій та Володимир 1936р.н. та Олександр 1938 р.н.

Сестра Марфа - вийшла заміж за Бовтька Олексія,(родословна Бовтьків),
 народила сина Олексія, який одружився з Марією Бижко що і народила двох синів Миколу та Василя, та двох дочок Тасю та Любу.
Саня(родословна Коваленків)(Кундири)
Всі Либи жили в Петриківці, як вони потрапили на блок невідомо(? блок)
З Ковленком Андрієм познайомилась, коли була у нього служницею. Він був одружений, але дружина хворіла то Андрій вітав служницю. Дружина після пологів народіла дитину а сама померла невдовзі, коли сину було 1.5 роки. Тоді Саня стала дружиною. Невдовзі угорів і хлопчик. Дітей в них не було. Під старість хотіли всиновити Олександар Черненка.. але він відмовився, бо мав батьків.Першим помер Андрій Коваленко, а через 13 років і Саня, 12 з яких пролежала паралізована, догладали чужі люди.

Родословна Рибаевих.
Рибаєв Опанас Филипович  1904 р.н. родом з Білорусі. батько Пилип, маті Лізавета.
В них було 13 дітей 12 синів та одна дочка. Імена лише деяких знаю.
Олександр, з Ленінграду. був одруженим, мав сина . Дружина та син загинули в блокаду. Андрій був військовим, бачила його один раз в дитинстві в 1946 році, коли приїздив в Дніпропетровськ(дружина Нюся звідси?) мав сина Євгена 1936р.н. Потім вони розійшлись і дружина вийшла заміж за іншого і народила Віктора. Він закінчив театральний жив в Одесі, спілкувались до 1965 року.
Григорій поїхав в Росію, мабуть там є родина.
Юхим одного разу був в гостях проїздом в 1947 році.
Фруза все життя прожила в Білорусі мала 3 дітей від різних чоловіків. Дві дочки Наталья та Ліда та син Юрко.
Дядько Олександр забрав Наталю в 1946 році, вона жила в нього та вивчилась на лікаря.
Ліда вивчилась на вчителя, за Юрка не знаю.З 1951 року зв'язки припинились, після смерті батька.
Батько мій був з багатої але багатодітної родини. Освіта 4 класи, лікбез.
З майбутньою дружиною познайомився в 1930-ті роки. Батькова родина жила в селі Калиновка а материна наче Барановичі. Мати моя Пуцило Олександра Яковлевна 1908 р.н.Бабуся не знаю як звали, а діда Яків.
Бабуся рано залишлась вдовою з 4 дітьми:Олена, Марфа, Олександра(Саша) та Настя. Дівки були хоч і бідні, але красиві, правда млограмотні. Перша одружилась Олена чоловік Іван був інвалідом дитинства9одна нога коротша) Працював на конюшні. Шив хомути коням. В них народився син 1928 р Леонід та більше дітей не було. Все своє життя пропрацював у колгоспі. Леонід працював водієм в колгоспі. Познайомився з дівчиною на ім'я Мотя та одружився. Народилось 3 дітей НаталяЮ Віктор та Аолодимир усі жили в Ходосах.
Марфа одружилась з Михайлом вони жили в Мушино, мали двох діток Василя та Тетяну. Мати померла і батько одружився вдругею 1949 Василь пішов в Армію і опісля до батька не повернувся , а перехзав в Україну на завод Ворошилова. Познайомився за надієюі в 1954 році одружився. Мали 2 дітей Олександр та Сергій.
Молодша сестра моєї мами Настя вийшла заміж за Федора. Народила 3 дочок Антоніну , Євгенію, та Ядвігу. Жили в Мушино. Дядю Федора розстріляли у війну німці за те що був партизаном на очах у родини. Тітку Настю з 3 дітьми відправили в Німеччину у концтабір. Після війни від хвороб тітка Настя померла.

Антоніна 1932 р.н. закінчила технікум працювала у радгоспі в відділі кадрів,одружилась з водієм Леонідом та народила сина Миколу та дочку Галину. Леоніда вже немає а Тодая з дочкою жили у Мінську.
Євгенія(Женя) вийшла заміж за Василя. Якось він йшов з вечерниць та потрапив у яму. почав гукати на допомогу. то вона його і витягла звідти, так познайомились а потім і одружились. Народила 2 дочок Олена та Тетяна. Олена у Москві живе, а Тетяна з ними, працювала вчителем молодших класів має 2 хлопців, що живуть у Мінську. Ядвіга(Ядя) 1938р.н.після закінчення школи перехзала в Україну в Дніпропетровськ, влаштувалась працюівати, але тягнуло на батьківщину то повернулась в Білорусію. Познайомилась з Олегом, комірником, що ходив завжди у довгому тулупі, одружилась народила йому синів Сергія та Сашка. Олег помер. Ядя жила з старшим Сергієм, а Сашко не знаю де живе і як.
Це все, що знаю про родину...


Немає коментарів:

Дописати коментар